Pederastija, perverzija, sodomija

3 03 2010

Zares me raznese ob prebiranju novic in komentarjev na temo novega družinskega zakonika. Počutim se nemočno in poraženo in nekje (ne tako zelo) globoko v meni vre. Zažgala bi nekaj matičnih uradov, parlament, nekaj papirjev, nekaj oseb… Tako se počutimo že od nekdaj, vi pa še naprej hodite po nas. Zato obstajajo parade ponosa. Zato, da se jeza usmeri drugam. Razumeš, ti? Saj vem da ne. Ko se počutiš tako, kot se počutim jaz se raje napiješ in potem doma nadleguješ ženo. Tudi jaz ne razumem tvoje omejenosti. In vem, grozno grdo posplošujem in obtožujem. Ti nisi nič boljši.

Zoofilija, homoseksualnost, pedofilija,… to je vse enako. Mogoče celo isto? Preverila sem SSKJ v upanju, da razčistimo pojme enkrat za vselej.

  1. homoseksuálnost -i ž () spolna nagnjenost do oseb istega spola: bil je obremenjen s homoseksualnostjo
  2. invêrzija tudi inverzíja -e ž (é; ) 1. knjiž. preobrat, preusmeritev: strojna proizvodnja je privedla do tehnične inverzije / zamenjava v osebi je posebne vrste komična inverzija 2. lingv. ne navaden, spremenjen vrstni red sintaktičnih enot v stavku, obrnjena stava: pesniki uporabljajo inverzije zaradi ritmičnega toka pesmi ◊ bot. vegetacijska inverzija pojav, da v kraških vrtačah zaradi posebnih klimatskih razmer nastopajo vegetacijski pasovi v obratnem zaporedju; kem. inverzija cepitev, delitev trsnega sladkorja na grozdni in sadni sladkor; med. spolna inverzija spolna nagnjenost do oseb istega spola; homoseksualnost; meteor. toplotna inverzija pojav, da je temperatura zraka v višinah višja kot v nižinah; muz. inverzija tehnično-kompozicijski postopek z obratnim zaporedjem intervalov
  3. mútast -a -o prid. (ú) ki ni sposoben oblikovati besed, stavkov z govorilnimi organi; nem: mutast človek; bila je mutasta; ekspr. reci že kaj, saj nisi mutast / ekspr. umetnostno mutast čas ● star. mutasti greh sodomija, homoseksualnost
  4. pederastíja -e ž () spolna nagnjenost moškega do dečkov: biti obremenjen s pederastijo // knjiž. homoseksualnost
  5. pervêrzija in perverzíja -e ž (é; ) dejanje, doživljanje, ki je nasprotno naravnim zakonom, družbenim normam, zlasti na področju spolnosti; perverznost: ekshibicionizem, fetišizem, homoseksualnost in druge perverzije // publ. sprememba, prevrednotenje: degeneracija in perverzija liberalizma / revolucionarna akcija je bila usmerjena v odpravo perverzij (družbenih) nepravilnosti, izmaličenosti
  6. pervêrznost -i ž () lastnost, značilnost perverznega, nenaravnost: perverznost tega dejanja je očitna; prizori, polni perverznosti // dejanje, doživljanje, ki je nasprotno naravnim zakonom, družbenim normam, zlasti na področju spolnosti: storiti perverznost; homoseksualnost, ekshibicionizem in druge perverznosti / izživljati se v perverznostih / sadistične, spolne perverznosti
  7. sodomíja -e ž () spolno občevanje z živaljo: sodomija slaboumnega pastirja // knjiž., redko homoseksualnost, spolna perverznost

Šokantno, ne? Mogoče zdaj vem od kod Plemenitemu vse te nebuloze. Če piše v SSKJ, potem je zagotovo res.
In dokler piše v SSKJ je res.

Zato ni pomembno, da bo moja mala blont punčka ostala brez obeh staršev, če se meni kaj zgodi. Dali jo bodo nekemu zagrenjenemu paru, ki se bo potem čez nekaj let ločil. Ostala bo pri ženski, ker je to pri nas v navadi. Ona si bo našla drugega in potem bo še enkrat posvojena. Ne bo njegova, ni je vzgajal, mogoče si je tudi ni želel…  Zato ne bo imel pravih očetovskih čustev. Kako mu naj zaupam? Kako naj vem, da je ne bo pretepal, moje trmaste pubertetnice? Kako naj vem, da je ne bo posilil?

In moja žena, ki je najprej ostala brez mene je zdaj ostala tudi brez najine hčerke. Tudi stanovanja nima, ker je bilo pisano na moje ime. Ostanejo ji samo spomini in čisto nič druga.

Hvala vam za to.

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objavi122 odzivov v “Pederastija, perverzija, sodomija”

3 03 2010
phoenix phoenix (14:36) :

tell me about it…

vceraj med spremljanjem razprave nisem vedla, a naj se iz obupa smejim al naj se kar zjocem, kajti nivo komunikacije, ki si ga nasi posRanci privoscijo, je miloreceno absurden… da si lahko nekdo privosci izreci besedo “peder”, “toplovodar” in “dvomotornik” (WTF naj bi to sploh pomenilo, ne razumem te analogije), za to sicer prejme opomin, ostalim poslancem pa se to zdi SMESNO, se clovek zamisli…

3 03 2010
IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER (14:54) :

Ljudje so pri takih rečeh vedno zelo neumni in iz sebe spustijo cel kup stavkov, za katere še sami ne vedo kaj pomenijo. Problem pa je seveda v tem, ker gre tokrat za znane ljudi, katerih izjave kažejo po televiziji. Še vedno smo zelo konzervativna družba in še vedno na geje in lezbijke gledamo zelo zadržano in negativno, zato pa potem take kvasimo in jih dajemo v isti koš z vsem ostalim sranjem. To je zelo krivično in grdo. A žal je tako, da ob besedi gej nihče ne pomisli na možnost lepe zveze in ljubezni, ampak na skrajno ogabne reči. Dokler bo tako, bomo grozna družba.

Zdrži tele idiotske pizdarije, itak ni vredno se sekirati. Vdno bo obstajal del družbe, ki bi geje in kezbijke skuril na grmadi. Bedno, a tako je, nimaš kej. Bolje da se sprijazniš ti, oni se ne bodo. In pač uživaš ter si srečna in se ne obremenjuješ z njimi. Dokler ti seveda direktno ne škodijo.

3 03 2010
smoger (15:03) :

Jelinčić je pa tak fajn dec…on želi vsem dobro…najbolj sebi in svojemu bančnem računu.

3 03 2010
Gigi (23:08) :

Kako lepo napisano, Iztok Gartner, človek še pomislil ne bi, da si ne tako dolgo nazaj pisal, da ‘peder’ sploh ni žaljivka za homoseksualce.

3 03 2010
barbara (23:28) :

Samo tok kok je SSKJ (in tisti, ki te izraze uporabljajo) na tekočem:

- pederastija je grška antična homoseksualnost (zato se tudi nanaša samo na moške)
- sodomija je izraz, ki izhaja še iz 19. st.
- inverzija in perverzija sta obe Freudove skovanke (in pod slednjo ne spada samo homoseksualnost)

Upam da boš kmalu dosegla tisto samoumevnost, ki jo imamo strejti.

4 03 2010
Simon (00:04) :

Načeloma podpiram vaša prizadevanja in liberalen družinski zakonik. Ampak ta zapis mi ni všeč. Tole je nestrpnost do heteroseksualnih parov. Zakaj paranoja, da bodo dali punčko nekemu zagrenjenemu paru, ki se bo potem čez nekaj let ločil? Najraje bi kar predpostavljala, da so tradicionalne družine slabe? Homoseksualci so pa vedno zdravi in ljubeči? Argument za izenačenje pravic ne more biti “veliko bolje za otroka, da uživa z ljubečima istospolnima staršema kot da trpi v družini z alkoholizmom in nasiljem”. Jasno, da je bolje! Ampak pravic si vi ne zaslužite, ker obstajajo slabe družine! Pravice si zaslužite, ker smo tolerantna družba oz. bolje rečeno, če bi bili…

SSKJ je pa zelo slab slovar, že večkrat ugotovljeno.

4 03 2010
komentart (00:16) :

Dvomotornik? Na štajerskem rečemo cvajtakter. :)

4 03 2010
simple (00:21) :

Simon, se strinjam, da zagovorniki družinskega zakonika ponavadi tudi zaidejo v podoben diskurz in začnejo stereotipizirati in govoriti o “tipični” raznospolni slovenski družini, kjer je oče nasilni pijanec, mati pa žrtev domačega nasilja.

In še samo popravek. Pravice si zaslužimo, ne zato, ker bo oz. bi družba mogla biti tolerantna, ampak zaradi samega človekovega dostojanstva. Človekove pravice izhajajo iz dostojanstva. Te pravice bi mogle biti samoumnevne, tako kot so za heteroseksualce in raznospolne pare.

4 03 2010
Realnost (00:57) :

Pozdravljeni,

jaz sem za istospolne zveze samo v primeru ko se bosta dva moška sama oplodila po naravni poti in nosila v trebuhu otroka. V tem primeru naj jih sami sebi delajo kolikor hočejo.

:) ženske so kul, ker si lahko naredijo otroka, povabijo moškega in stvar rešena :) ;) tko da moški, kaj naj vam rečem, verjemte v reinkarnacijo :) :) ;)

4 03 2010
ametist (06:09) :

Toliko nestrpnosti, obtožb, poniževanja, zadrtosti, netoletantnosti in praznih marenj sem prebral od zgodbe Bulmastifov naprej, da najbrž še v življenju ne. Te zadeve se ponavljajo enako iz obeh strani. Drugače spolno usmerjeni so vedno le žrtve. Žrtve smo dejansko vsi tisti, ki se ne zmoremo zmeniti, kako naj bo življenje v naši državi. Mene nič ne briga kakšen je sosed, v kakšni hiši živi, kakšen avto vozi, vendar me naj ne obsipava z svojo drugačnostjo samo zaradi tega, ker ima dober “status”. Dobro mu gre, ampak mu to ni dovolj, zato mora delati zdrahe in ne vem kaj še vse, da pride na veliki zvon. Kaj pa tisti, ki nimajo za preživetje, ki nimajo kaj v usta dati, ki jih zebe in so domala goli? Verjetno je tudi med njimi istospoljno usmerjenih, pa jim ni do promocije drugačnosti, samo za preživetje se jim gre. Take ne podpirate, ker so prenizko na družbeni lestvici, Najbrž se jih sramujete, ker so prerevni. Veliko teh tragedi se mi poraja, ko prebiram komentarje, pa sem popolnoma nebogljen. Čeravno sem veren, bi vačsih preklinjal to usudo, da bi se bliskalo, pa zopet ostajam nemočen. In kako naprej se sprašujem? To vse skupaj doživljam na večer svojega življenja in ne vidim smisla, zakaj sem sploh pritaval do tu?

4 03 2010
milenči (06:29) :

toliko grdega kot so ga prav istospolni pripravljeni zlivati na “normalne” družine, ga ni nihče. In če bi človek poslušal njih, potem je danes imeti družino z očetom, mamo in otroki- zločin, hud prekršek, anomalija, nekaj umazanega….

Ne vem, kako to, da v ogledalu vidijo le sebe, svoje potrebe in vse ostalo….Istočasno pa mlatijo po drugače mislečih v še hujših tonih kot oni drugi – morda- po njih…..

VSAK ima v tej državi PRAVICO, da POVE SVOJE MNENJE. VSAK!
Četudi istospolni to pravico do mnenja kratite, to še ne pomeni, da bo kdo zaradi vas utihnil.
In če bi bilo po pravici, potem bi moral VSAK starš že ob rojstvu otroka podati izjavo, želi ali ne želi, da v kakšrnekoli neprijetnem slučaju njegovega otroka posvoji gejevski par.
To bi bilo edino pravično in bi bila zadovoljna ena in druga stran.

4 03 2010
j.dean (06:52) :

Milenči-tako je. Jaz bi takoj podal izjavo, da moj otrok še v bližino tebe oz.tvoje vrste ne pride, kaj šele, da ga posvojiš.To bi bilo edino pravično.

4 03 2010
janez (06:56) :

sabljač, je lepa slovenska beseda za moskega homoseksualca, da boste na tekočem.

4 03 2010
Milenči (07:20) :

Mar ne bi bilo tako prav, Janez? In nihče ne bi po nepotrebnem na drugega stresal grdih in žaljivih besed.
In mimogrede: do nas (mene), ki razmišljamo drugače, lepo prosim, v bodoče vsaj ščepec strpnosti….Ker besednjak,ki ga uporabljate sedaj, je skrajno žaljiv in nestrpen do drugače mislečih.
Hvala.

4 03 2010
Boštjan (07:22) :

Hvala za pojasnilo glede “sabljačev”, jaz še za “dvomotornike” in “zweitakterje” nisem vedel…

Drugače pa, jaz sem proti. Zaradi otrok. Vsi imajo pravico do normalnega otroštva, v normalnem okolju. In dva očeta ali dve mami nista normalno okolje. Sorry.
Pravite, da imate homoseksualci probleme z nestrpnostjo? Odlično, sedaj pa si predstavljajte, kako se bo počutil otrok in kako bodo sošolci nestrpni do njega, ko se bo izkazalo, da je sin “pedrov”. Lepo vas prosim, upoštevajte to. Vam ne bo všeč, ampak sem pripravljen staviti, da se po čez x let (ker boste sedaj s tem zakonom očitno celo zmagali) izkazalo, da imajo manj težav otroci, katerih eden od staršev je recimo pijanec, kot otroci iz homoseksualnih družin…

4 03 2010
jaz (07:40) :

Samo eno vprašanje za rockstar: kaj so ti hudega naredili matični uradi? Pri vsem tem nimajo čisto nič, samo zakonik bodo izvajali, če bo sprejet oziroma ko bo sprejet!

4 03 2010
Princ (07:44) :

Boštjan: nikakor se ne strinjam s tvojo zadnjo trditvijo. Otrok pijanca nikoli ne dobi tiste očetovske topline, ki bi jo moral. To se mu pozna vse življenje. Ponavadi niti redne seanse pri psihiatru ne popravijo vse škode, ki jo tak fotr naredi. Veliko manj bo prizadet otrok iz ljubeče družine istospolnih partnerjev, ki je zaničevan od (nevzgojenih) vrstnikov. Lahko da bo preživljal težke trenutke v šoli (predvsem osnovni in deloma tudi srednji), v prostem času pa se tako ali tako lahko druži z bolj svobodomiselnimi ljudmi. Seveda pa že po statistiki tudi družine istospolnih partnerjev niso vse ljubeče. Ampak to je že druga zgodba.

4 03 2010
Princ (07:51) :

Maži: to lahko napiše samo nesamozavestnež/luzer/zaslepljenec/primitivec. Pick your option! All of the above?

4 03 2010
nevenka nevenka (07:57) :

No, ko tole prebiram, me moti sledeče razmišljanje. Kako bi bilo otroku bolje v homoseksualni družini kot v heteroseksualni, kjer je oče pijanec….
Rada bi poudarila, da so vsi ljudje samo ljudje, vsakdo je lahko alkoholik, ne zna kontrolirati jeze in po tem krteriju potencionalno slab starš. Tudi homoseksualec. Jaz v tem pogledu ne vidim večjih ali manjših tveganj za otroka.
Si pa homoseksualci najbrž težko predstavljajo kako je oz. bo otroku, če bo res zaradi staršev izpostavljen šikaniranju v okolici, ker skoraj vsi homoseksualci izvirajo iz heteroseksualnih družin. Res pa je, da poznajo šikaniranje na svoji koži zaradi svoje usmerjenosti, če jo razkrijejo okolju in to ni dovolj tolerantno in odprto.

Če sem poštena, se težko opredelim, kaj je v resnici bolje za otroka.
Karkoli pogledam ima dobre in slabe plati.
A če pogledam heteroseksualne družine, je čisto enako.

4 03 2010
Gaj (08:24) :

Torej če se že spreminja družinski zakonik, naj bodo v njem vsaj dosledni.
Družina naj bodo tudi pari (z otroci): brat-brat, sestra-sestra, oče-sin (odrasel)…in tako dalje. Seveda morajo vse oblike imeti možnosti posvojitve otrok, pa še najbolje da imajo prednost pred heterosexualnimi družinami, ker homosexualne družine so pa seveda ja boljše in brez nasilja.

4 03 2010
Primzy (08:34) :

Si predstavljate otroka, katerega posvoji istospolni par, ko pride v vrtec oz. šolo in ga vprašajo: “kako je ime tvojemu očetu?” pa odgovori “Janez”, “kaj pa tvoji mami?” “Miha” ??? Tak otrok je že od začetka zapečaten.
Zaradi mene naj se istospolno nagnjeni ljudje družijo in počnejo kar pač želijo, vendar enakih pravic kot jih imajo pari (moški-ženska) pa jim sam ne priznavam, kej je to preveliko nasprotje naravi.

4 03 2010
anna (08:39) :

milenči! —”toliko grdega kot so ga prav istospolni pripravljeni zlivati na “normalne” družine…”- ta tvoja ogorčenost je zelo zaslepljena!
Kdo pa je POVZROČIL PLAZ NEGODOVANJA, DISKRIMINACIJO IN ODPOR do istospolno usmerjenih?!?! A je v kali kdaj homosexualec udrihal po hetero?! Seveda sedaj izpostavljajo velike slabosti heterosex družin – pa to sploh ni bistvo, ane, na koncu smo vsi ljudje…ampak ker je toliko ANOMALIJ IN NASILJA (psihičnega kot fizičnega) med družinami, ki so hetero usmerjene, želijo homo izpostaviti TO, DA NAJPREJ PRED SVOJIM ZELO UMAZANIM PRAGOM POČISTITE (mo) IN SKRBITE ZA LASTNO ČLOVEČNOST, pol pa bit tiho in ne sodit o nečem, kar sami niste izkusili in nikoli ne boste, drznete pa si še dalje teoretizirat o oblikah življenja, do katerih vas nič ne veže in od katerih nimate nobene škode.
Nagravžno! Kako si človek prizadeva urejati druga človeška življenja, na podlagi svojih komplexov in omejitev! In to nasilno, sovržano.

4 03 2010
anna (08:42) :

…”ker je to preveliko nasprotje v naravi…” – :lol:
Človek Primzy, tako ničevi smo, tako minljivi in nebogljeni, da se višja sila, ki te je naredila nekje (le kje) obrača od smeha in bolečin…
Zelo prevzetna misel. Zavedena, nerelevnatna. In seveda neumestna, pa nelogična. In še marsikaj….daj argumentiraj, zakaj si ti ODPOSLAN, vred z ostalo rajo, da SODIŠ O INTIMNEM ŽIVLJENJU DRUGIH, in ne le o sebi.

4 03 2010
Ljubo (09:08) :

Meni, še vedno, zabavno dejstvo teh “moralnih” tem je način podajanja informacij. Zelo hitro uspejo zamegliti bistvo teme, izpostavijo nek (en) absurden primer in posplošijo na celo skupino ljudi. Obenem jim uspe prikazati da neka “marginalna” skupina hoče več pravic kot ostali “tradicijonalno normalni” državljani. In DA Plemeniti je normalen? Vprašati se je potrebno ali je to normalno. Bistvo staršev do otrok je odgovorna vzgoja. Vendar kmalu postane dilema ali otroka vzgajati odgovorno do družbe ali ga vzgojiti v totalitarnega kapitalista brez moralnega in socijalnega čuta, lažje bo shajal?

4 03 2010
ruševec (09:16) :

Jasno, ogromno nestrpnosti je tu. Trapaste nestrpnosti. Poleg vseh očitnosti, ki jih je lahko zavrniti ,aj omenim samo to glede zbadanja otrok v šoli. Češ, da bodo takoj zapečateni, če bodo živeli v gejevski ali lezbični družini. Seveda jih bodo zbadali, če ne zaradi tega, pa zaradi česa drugega. Zbadali smo debele, suhe, velike, majhne, pametne neumne in vse vmes. Če si otrok zbadaš druge in drugi tebe (izjeme so redke). Kot otrok sem živel v funkcionalni družini, dosegal odličen učni uspeh, bil normalne postave, brez telesnih hib, bil uspešen pri športu – nil ni bilo narobe z mano, a so me vseeno zbadali, kot tiste, ki so ponujali več razlogov. Otroci so trdoživa bitja, polna dobrote in neskončne zlobe. Kot odrasli.

4 03 2010
Primzy (09:18) :

Draga anna jaz ne želim soditi o intimnem življenju nobenega, sem rekel, da lahko zaradi mene delajo kar hočejo, vendar istospolnih porok in še posebej posvojitev v istosponi “zvezi”pa sam pač ne podpiram.

4 03 2010
Rebeka (09:20) :

Odličen članek, ki opisuje nebuloze realnega stanja današnje družbe.

Kaj je prav in kaj ne človek težko sodi, je pa ena nuja tukaj- Ne moreš vseh stvari, ki ti ne ustrezajo “zmetat” v isti koš…

4 03 2010
ogenj (09:31) :

Kdo daje raznim “prav usmerjenim” pravico, da sodi o drugih. Istospolnost ni nič posebnega, razen za ljudi, ki ne vedo kam sami s seboj in imajo samo s seboj preveč problemov, predvsem z nesamozavestjo in občutkom nezmožnosti za reševanje svojih lastnih problemov.

4 03 2010
vlado (09:47) :

Zanimivo, kako želijo privrženci zakona, ki bi izenačil istospolne zveze
z ostalimi, označiti “normalne družine” , za problematične.
V vsaki taki družini , je po njihovem vsaj eden alkoholik.
Homoseksualnost je bila vedno tema, o kateri se ni govorilo na glas,
ne vem, zakaj hitimo. Čas bo prinesel svoje, tokrat v glavnem še nismo
dozoreli in ne sprejemamo tega kot nekaj ” kaj pa je to kaj takega”.
Pustimo drugačne pri miru, le-ti pa naj se tudi ustrezno obnašajo

4 03 2010
proletarec (09:58) :

Danes sem povedal svoji ženi, da je baje nov zakon o družini šel skozi branje. Oba sva zelo liberalna in sprejemljiva do drugačnih. Ampak tole….tole je pa šlo mnogo mnogo predaleč. Ona je samo rekla. tole je pa zadnji stadij. In še kako prav ima. Tole je razkroj družbe,…korak od tega je samo še zlom,..na celi črti. Vključno z menjalnim sistemom. Kar pljuvajte po meni, ..”strejterju”,..navkljub temu, da sem bil sprejemljiv do homoseksualnih , bom sedaj v vaših očeh samo še heteroseksualni sprevrženec in bednik. Hvala za take misli. Zdaj vsaj vem pri čem sem. Sploh ne se ne zavedate, kakšen plaz se bo sedaj sprožil.

4 03 2010
proletarec (10:09) :

“Ljubo”;….. Mojemu sinu, 17 let bo star ,… sem danes povedal o tem zakonu…ki bo omogočal da bo katera od njegovih punc imela “dve mamici” ali “dva očija”. Samo zelo-zelo pisano je pogledal. Tolk o tvoji vzgoji. Pa ves čas svoja sinova vzgajam v komunističnem liberalnem sprejemljivem duhu. Ampak ugotavljam, da ste v bistvu vi homoseksualni nestrpni, ne mi heteroseksualni “pijanci” in “kapitalisti”. Hvala za take besede. Ne pijem alkohola,… doma pa otroke vzgajam v komunistični veri in veri v človeka. Ti pa meni takole. Hvala. Res hvala. Razočaranje na celi črti. Res sem bedak, tako kot si rekel,…ampak v drugem smislu.

4 03 2010
blazno (10:20) :

Pozdravljeni.
Vse kar ni naravno (glede spolnosti) je bolano in maloumno.Žau je prinas v naši politiki preveč sprevrženceu in maloumnih,presranih poslanceu in drugih “elitnih”predstavnikou,ki zakone pišejo sebi u (rit) korist Taki ne morejo biti pravi zastopniki ljudstva.Sedaj vem zakaj je nekemu našemu poslancu tako smrdelo iz ust saj je verjetno malo pred tem obdelovau svojemu pedrouskemu partnerju njegou spolni ud.Glede Jelinčičevega govora pa tole BRAVO JELINČIČ,glede tega te sigurno podpera usa normalna Slovenija.Prava družina je lahko samo moški in ženska pa seveda otrok.

4 03 2010
proletarec (10:34) :

Veš kaj Anna,..Bom dal tvoje besede prebrat mojemu 17 letnem sinu, da ga vprašam za mnenje… Katastrofa,.. kolk besa in sovraštva bruha iz vas,…homoseksualnih… čisto sem šokiran ko prebiram vse te besede tu gor. Nikoli si nisem mislil, da sem kot navaden poročen oče tak zločinec v vaših očeh. Razumel sem zlivanje gnoja name od avtoritativnih heteroseskualnih prepotentnežev,…ko sem vas branil. Ampak tole…. bemti,… zdaj vidim, kaka budala sem bil. Nikoli,prav nikoli nisem pomislil, da ste sposobni imeti tolk sovraštva… in to do vseh “normalnih”,,,tudi tistih, ki so vam omogočali priznanje in sprejemanje v tej družbi. Žalostno. Ful se počutim izdanega. Ej,..če še se kdaj za koga kje potegnem…..

4 03 2010
rockstar1707 (10:47) :

Hmm, mene pa pri tem zanima predvsem nekaj. Zakaj se vedno primerja “ljubečo istospolno zvezo” in “pijansko dvospolno zvezo”. Statistika je grda reč, ampak najbrž obstaja tudi možnost, da je na svetu več “normalnih” dvospolnih zvez, kot “normalnih” istospolnih zvez. Pri tem pod “normalne” mislim zveze brez pijancev, pretepačev, promiskuitetnežev itd.

Ker če se vse skupaj tako poenostavlja, potem lahko rečemo tudi, da so istospolno usmerjeni ljudje nagnjeni k pogostejšemu menjavanju partnerjev. Iz tega pa sledi, da bi imel otrok v takšni zvezi praktično enega stalnega (in najverjetneje biološkega) starša in drugega “priložnostnega” (nebiološkega). A to bi bilo pa v redu?

4 03 2010
bencus (10:49) :

Anna, ravno zato ker smo tako minljivi moramo priznati pojma naravno in nenaravno. če bi bilo homo naravno bi že zdavnaj “minili”. To pojmovanje je dejstvo, in ne nestrpnost do homo! Edina biološka upravičenost živega bitja je reprodukcija vrste. Sliši se kruto je pa realno. S pisanjem nekih zakonov, ki so proti naravnim zakonom, samo izražamo svoj ego. Naj se istospolno usmerjeni ljubijo, naj se zabavajo in naj bodo srečni, samo naj priznajo, da so drugačni, naj sami sebi priznajo, da je hetero naravno, človeštvu koristno, homo pa je nenaravno in nekoristno.

4 03 2010
rockstar rockstar (11:06) :

Izbrisani so vsi neokusni komentarji o sežiganju določenega procenta prebivalstva na grmadi. Opozarjam vas, da je konstruktivna debata zelo dobrodošla – vse ostalo bo šlo v koš, zato se ne trudite.

Pričakovala sem takšne odzive, vedela sem, da boste jezni. Naj razložim. Ste kdaj vstopili v kakšen zakoten bar, globoko vdihnili skozi nos in prešteli ljudi za šankom? Najmanj 10 jih bo tam takih, ki pridejo vsak dan. Koliko takih barov je v enem mestu, vasi, v državi? Ne upam dalje računat, ampak to je realnost. Ogromno ljudi s problemi se zateče k alkoholu. Pa kdaj kdo v parlamentu reče, da so ogabni? Nikoli. Jaz pa ne smrdim po alkoholu, nisem polulana in pobruhana, pa mi pravite, da sem ogabna, nekateri bi me sežgali na grmadi, za druge sem bolna in za vse skupaj sem nesposobna vzgajat otroka.

Otrok je nepopisan list papirja. Če vprašate mene je vse odvisno od vzgoje in otrokovega okolja – od staršev. Kljub temu, da v šoli nikoli nisem bila predebela ali presuha, bila sem odlična, brez očal,… vedno so me zbadali. Po xx letih, ko srečam te iste sošolce na cesti še vedno raje pogledam v tla, kot da bi se morala z njimi pogovarjati. Vsak od nas ima to v sebi tudi vi ˝normalni˝. To so stvari, ki nas skozi življenje izoblikujejo in nas naredijo takšne kot smo danes. Vsak človek mora skozi nekaj, to se pač dogaja. In če vi vašim otrokom ne boste razložili, da eni pač imajo dva očeta, eni očeta, eni mamo, eni očeta in mamo, eni dve mami, eni babico in strica, …. bom pač jaz tista, ki bo svojega otroka naučila kako se pred vsem tem obvarovati. Mislite, da ni možno? Seveda je. Če sem naučila sebe, da me sežiganje na grmadi ne gane več, bom tudi malo punčko morala (nažalost prezodaj).

Narejene so študije, ki dokazujejo, da se otroci istospolnih družin ne razlikujejo od otrok heteroseksualnih staršev. Veste v čem so pa veliko boljši? Strpni so. Ne delajo razlik med ljudmi, ker so tako vzgojeni. Zanimivo, ne? Pobrskajte malo in me preverite. Mogoče najdete še kaj pametnega.

In prosim, še vedno cela Slovenija čaka na en pameten argument, zakaj ne. Fuj ni argument, vera tudi ne, omejenost pa še manj.

4 03 2010
rockstar rockstar (11:09) :

MAŽI, ZADNJE OPOZORILO!

4 03 2010
kalbo (11:18) :

Pri sebi imam sicer nekaj dilem o tem, ali bi podprl posvojitev otroka istospolnim partnerjem ali ne.
Argument za je definitivno to, da si tak par resnično želi otroka in bo šel skozi pekel birokracije, da ga bo lahko posvojil. Tak otrok bo zagotovo dobil toplino in ljubezen, ki jo potrebuje.
Argument proti je pa ta, da žal družba še ni pripravljena na to in to smo lahko videli zadnje dni. To je moj edini argument, ki je proti, za jih je pa še kar nekaj, zato bi ob morebitnem referendumu ta zakonik podprl.

Kar se pa dogaja zadnje dni v parlamentu pa ni niti za v štalo med svinje. Toliko enih primitivnih žalitev ne slišiš niti za šankom vaške gostilne. Gospod Zmago Plemeniti je tokrat stopil preko vseh tudi najbolj tolerantnih meja dobrega okusa. Primerjat homoseksualnost z Baričevičemi nesrečnimi bulmastifi je norost, primerjati homoseksualnost s pedofilijo pa absurd brez primere. V parih stavkih je kršil kar nekaj človekovih pravic in bi v normalni državi za tak besednjak v hiši najvišjega organa v državi moral odgovarjat. To je blo hujskanje množic in podpihovanje nestrpnosti brez primere.

4 03 2010
kalbo (11:19) :

Maži, pejt k spovedi.

4 03 2010
proletarec (11:20) :

Rockstar,…. če že tako stopaš v bran svojih,… potem prosim pokaži še strpnost do nas “normalnih”, kot sem jaz,…ki mi je samo to napaka, ker vzgajam svoej otroke, kot se je to počelo vseh 10.000 let.. Sedaj sem pa podlež, pijanec,…pa še kaj. Veš,… jaz se počutim še bolj ponižanega in razočaranega kot ti. Ti si zase vedela, da nisi enaka kot preosatali. Jaz sem pa bil trdno prepričan, da sem vsaj enak,…če že ne normalen. Sedaj me pa še vaš tabor ožigosa kot zločinca. To boli. Pa samo hočem bit normalen oče svojim sinovom in mož svoji ženi. Nobenih pijančevanj ali pretepanj. Prav nikoli nisem udaril otroka. In vedno ,..vedno sem poskušal branit interese drugačnih. Tole je pa šlo predaleč. Da se pa tako kot sem jaz ,..ožigosa kot heteroseksualne zločince,…je pa milo rečeno bedno. To je pa napaka, ki si jo vi kot tabor vseeno drugačnih nimate pravice privoščit. Še najmanj do tistih, ki so vam do sedaj stali ob strani. Bedno,…res.

4 03 2010
Nataša (11:24) :

Sem se najezila včeraj ravno zaradi tega. Milijon argumentov sem imela v glavi, katere bi servirala tistim, ki tako vneto kričijo, da se nam obeta razpad “prave družine”. Le teh, takih kot jih oni opevajo, namreč že dolgo ni več v absolutnem smislu.

Koliko otrok danes živi z biološkima staršema in koliko je takih, ki že imajo dva očeta, dve mami, ki živijo z mami in babi ali kaj podobnega. Fora je le v tem, da le ti niso v istospolnem odnosu. Ali je res to tak bav bav?
In nadalje, zagovorniki edine in edinstvene celice mati-oče-otrok, kaj pa, ko se dva ločita? Torej sta edina izhoda, ali da se pač ne ali da se … kaj pa vem otroka “izniči”.

Nehote mi je padla na misel teza, da ljudi v tako ekstremen odpor vodi občutek ogroženosti… morda ker se nočejo sprijazniti, da njihovi ideali ne zdržijo realnosti? morda jih je strah, da bi se izkazala družina z istospolnima staršema kot funkcionalna? morda celo še bolj kot tista, ki jo oni opevajo?

Sploh pa mi delajo gube argumenti, da bi otroke zaje…. zakaj že to otroci poćnejo? morda, ker jim odrasli “suflirajo” neke svoje percepcije ali si res sami zmislijo, da je nekdo tok drugačen, da ga je treba zaje…?

Pa tudi bullshit o tem, da se borijo za dobro otrok… v resnici pa se borijo zase in te argumente samo zlorabljajo. Ker otroci niso ogroženi sami po sebi, ogroženost sproducirajo tisti, ki naj bi bili zanje odgovorni.

Kako hudiča pridejo do tega, da spolna usmerjenost določa zrelost človeka? Tisti, ki se odloča za otroka, naj bi namreč bil dovolj odrasel in zrel, da ga bo vedel vzgajati.
Še dobro, da v sedanji situaciji vsi, ki imajo otroke, svoje poslanstvo odpravljajo tako kot je treba. Žal temu ni tako in velikokrat je najbrž kdo izjavil za koga, da bi bilo bolje, ko otrok ne bi imel. Zdaj je oćitno za to dovolj že kriterij spolne usmerjenosti. Po defaultu naj bi namreč otrok z istospolnimi starši dobil neke skrenjene vzorce, pri heteroseksualnih pa po defaultu ne, četudi le ta nista niti pod razno zrela, med njima ni ljubezni, sta skupaj le zavoljo ohranitve osnovne celice in podobno.

Namesto, da bi se ukvarjali s tem, da bi druge kriterije izboljšali, se ukvarjamo s tistimi, ki niso relevantni. Izogibanje dejanskim problemom z ustvarjanjem le teh tam, kjer jih ni.

Povezovanje homoseksualnosti s pedofilijo, zoofilijo in podobnim pa samo kaže na stanje splošne inteligentnosti avtorjev le teh, ker neupravičeno podtikajo tezo, da bi ti ljudje namerno škodili svojim otrokom, kar je sploh v nasprotju z zdravo človeško pametjo. No, razen če sem jaz tista idealistična, ki misli, da ob odločanju za otroka pomisliš tudi na to, da gre za novo živo bitje, kateremu boš želel najboljše in mu to tudi nudil po svojih najboljših močeh in ne za to, da pač izpolnimo svojo potrebo po razmnoževanju.

4 03 2010
proletarec (11:31) :

Nataša,… jaz sam nikoli nisem povezoval homoseksualnosti z pedofilijo in zoofilijo,..ampak tudi tvoje misli gredo predaleč. Ne vem ,..če ti sploh zmoreš doumet normalno človeško željo po LASTNEM NASLEDNIKU. Jaz hočem in pričakujem da bo moj sin imel svojega otroka,…. MOJEGA (GENETSKEGA) VNUKA. !!! A je to tako težko razumet? In ta tvoja vzgoja definitivno zmanjšuje možnost , da bo spoznal NORMALNO DEKLE, KI BO PRIPRAVLJENO DONOSIT NJEGOVEGA OTROKA in mojega vnuka. A je ta moja tisočletna želja tako deviantna? halo?
A sem zato NENORMALEN?

4 03 2010
proletarec (11:34) :

Maži,…ti si pa en bedak… res si kreten. Samo škodo delaš še nam normalnim. Daj spelji se nekam.

4 03 2010
Nataša (11:43) :

Proletarec: nisem rekla, da je želja po otroku deviantna, a ne strinjam se s tem, da je le ta dovolj. Lahko bi razumel, če bi hotel. Eno je želja, drugo pa je odgovornost, ki jo s to željo sprejmeš. Ali če dam primer… nekdo ima tako močne dejavnike tveganja, da obstaja velika možnost, da bo z otrokom kaj narobe. Je sprejemljivo le to, da si ta oseba otroka želi, ali je morda na mestu vprašanje, če ga je smiselno ne imeti? Hočem reči, da ne gre samo za željo, ampak tudi zdravo pamet in pogled, kaj imeti otroka pomeni za slednjega.. torej za otroka in ne samo za nas.

4 03 2010
cecil (11:44) :

@rockstar: študije? priznam, ne poznam področja v podrobnosti in bom vesel, če me usmeriš k tem študijam. ne dvomim v njihov obstoj. bolj v njihovo kakovost. istospolne zveze (na tak način kot se o njih govori pri nas) so na svetu redkost. kjer pa imajo urejeno na ta način, to ni v veljavi več kot 10 (mogoče 15) let. se ti zdi, da v tem času lahko izvedeš konkretno študijo o vplivu življenja otroka v družini istospolnih partnerjev na njegovo odraslost?

še o pravicah do posvojitve. odsotni očetje, neuravnovešene matere, alkoholiki, copate, ipd., ne morejo posvojiti otrok. zakaj? ker taka figura v otrokovem razvoju pusti (slabe) sledi. o tem govorijo študije. otrok potrebuje mater in očeta (tako po primarnih kot po sekundarnih spolnih znakih).

ne pravim, da drugačnih družin kot oče-mati-otrok(ci) ni. zdi pa se mi, da drugačne družine otroku ne dajo tega, kar mu da družina v tej obliki.

in še eno stvar bi rad razčistil. če primerjamo oblike “družin”, jih dajmo na enak način. zakaj so ene družine vedno nasilne, druge pa ljubeče? na obeh straneh velja statistika … odločiti se je treba. bomo primerjali dve ljubeči družini, ali pa dve družini polni nasilja?

4 03 2010
rockstar rockstar (11:46) :

proletarec poglej, narobe si razumel. Preberi še enkrat moj komentar zgoraj, tak sem razložila zakaj takšen zapis o pijancih. To ne pomeni, da ste zdaj vsi pijanci. Tudi jaz imam očeta in ˝normalen˝. In to kar si ti želiš zase in za svojo družino je vse pohvale vredno. Ampak zakaj pa si jaz ne smem nečesa želet zase? Če si lahko ti si lahko jaz tudi, ali ne? Saj nisem nič manj človeka od tebe ali kogarkoli tukaj. Vsi smo enaki in taki bi morali biti tudi pred zakonom.

Še nekaj razčistimo. Se vi sploh zavedate, da je pri nas otroka skoraj nemogoče posvojiti že heteroseksualnemu paru, kako bi bilo šele za homoseksualne? Čakalne dobe so tudi po 10 let. Ko govorimo o posvojitvi govorimo o tem, da lahko moja punca posvoji najinega otroka kateremu sem jaz po tej teoriji biološka mati. S tem lahko otroka po njej zavarujema, če se meni kaj zgodi je ona otrokov skrbnik, itd. To so stvari, ki so vam samoumevne mi pa jih lahko samo gledamo od daleč.

4 03 2010
proletarec (11:47) :

Nataša;:… ti si nezrela;…preberi si svoje besede: “med njima ni ljubezni, sta skupaj le zavoljo ohranitve osnovne celice in podobno. “,…. pa valjda je tako. ZAKONSKO PARTNERSTVO je samo NADGRADNJA PARTNERSTVA, in to je POGODBA. Celo sodelovanje v družbenem sistemu je POGODBA. pa če ti je všeč ali pa ne. Kdo pa koga kaj vpraša o ljubezni? Vzgoja otrok je ODGOVORNOST. Če je zraven še ljubezen do partnerja ,..fajn…. če ne pa to NE SME VPLIVAT NA VZGOJO. Pa kje ti živiš? Jaz ..kot “normalen”,..se moram držati na vajetih in dostikrat se vgriznit v jezik in naredit ,..tako kot je prav…pa če imam zraven nežne ali pa manj nežne občutke. Koga to briga. Vidiš v tem se midva razlikujeva. Ti zase zahtevaš PRAVICO DO PRIZNAVANJA TVOJIH HOTENJ (ne bioloških pravic). Jaz pa moram v sebi potlačit svoje vzgibe,..tudi občasno jezo ali bes, nemir, nemoč… in naredit kot je prav, zato da bo družina funkcionirala kot mora. Meni družina pomeni funkcionalni obstoj celice, tebi pa MEDALJA ZA TVOJE ZASLUGE NAD NAMI. To ni prav. Ti se ne rabiš nikjer brzdat, mi “normalneži” pa moramo vse živo prenašat. tudi vsakodnevne muhe svojih žena ,…pa čustvene izbruhe pa še dnevna izživljanja… “da draga”,..”ja srček”,… vse v imenu družine. Ti pa si lepa krasna in si lastiš biti to , kar se ti zdi, da ti ni potrebno brzdat v sebi. Briga te za nas. Samo sebe vidiš. To ni prav. Ni.

4 03 2010
Nataša (11:54) :

Proletarec: če je zate zakon le pogodba, ki postane edini razlog, da skrbiš za svoje bližnje, prav, zame ni. Sama skrbim (beri brzdam jezo, delam stvari, ki jih je treba, pri tem gledam tudi na druge vpletene ipd.) za bližnje, ker jih imam rada in ker to ŽELIM, ne pa zaradi neke pogodbe.

4 03 2010
proletarec (11:57) :

rockstar,… obstajajo tudi druge poti. Lahko tvojega otroka prevzame tvoj oče ali mati in ga tvoja partnerica še vedno vzgaja brez posvojitve. Lahko pa se tudi poročiš z moškim in imaš uradno zvezo (kdo te pa sili v seks,…sploh veš ne,koliko mi “normalni” pridemo crkjeni od dela domov in itak ne vem kdaj sem nazadnje seksal z ženo,..pojma nimam), …zakonska zveza je pogodba. nikjer ni zapisano, da bo sedaj pa naenkrat vse postalno z rožicami…. To kar pa ti govoriš je pa načenjajnje diskusij o osnovnem smislu družbe,…cele družbe. Sploh zavedaš se ne ,…kakšen frustracijski plaz se skriva za fasado grenkega nasmeha ljudi. In če ti je res v interesu dobrobit TVOJEGA otroka ,..potem boš tudi našla URADNO POT,…brez da se za to IZZIVA celotno družbo. Nimaš te pravice, da v imenu uradnega ustoličenja svojih hotenj spravljaš v nestabilnost celotno družbo. Ne ,..nimaš. Jaz kot komunist si tega ne privoščim. Pa imam več razlogov , da bi to naredil. In vseeno ne počnem, ker ne želim razpada družbe,..ki je vedno krvav,..do vseh. Ne želi si tega. Napako delaš.

4 03 2010
marš na drini marš na drini (11:58) :

glede tega nima smisla. dejstvo je, da gre ta zakon v smeri prihodnosti, ki bo prej ko slej postala realnost. skozi celotno zgodovino človeštva smo imeli ljudi, ki so v civilizacijskem smislu zaostalajli za nivojem zavesti, ki ga je pač dosegel tisti bolj zaveden in osveščen del človeške družbe in ta napredek skušali zaustavljati. in dediči te zaostalosti bojo pač znova in znova zadeve bremzali, preprečit pa jih v končni fazi nikoli ne morejo. tako kot je bila za nekatere sprevržena renesansa, kot je bilo za nekatere sprevrženo ukinitev suženstva, je pač danes za nekatere sprevrženost to, da se določeni skupini ljudi dovoli živeti v skladu z njihovimi željami in potrebami.

najvišja oblika človeške zaostalosti in sprevrženosti je namreč v tem, ko se oporeka pravicam, ki v bistvu v ničemer ne posegajo v njihove pravice ali pa svobodo. lahko bi bilo razumeti nasprotovanje tovrstnim pravicam istospolnih takrat, če bi zaradi tega prišlo bodisi do zmanjšanja pravic ostalih ali pa celo njihove ukinitve, ampak to se pač ne bo zgodilo. mislim da je to stanje tisto, ki res nujno zahteva neko zdravstveno oskrbo. ker to, da te moti sreča drugega je res neka huda duševna motnja.

ampak saj pravim, tak je pač svet. vsaka doba ima pač svoj “srednji vek”, ki pač skuša bremzati civilizacijski potencial človeštva. če ne jutri, pa čez 10, 20 ali pa 50 let bo istospolna družina povsem normalen in neenakopraven del človeške družbe, zgodovinske knjige bojo pa pisale o zaostalosti, ki je pač skušala to preprečiti. in tako kot danes na tisto miselnost, ki je recimo botrovala k temu, da se je pred stoletji zažigalo znanilce razvoja in človeškega razsvetljenstva, gledamo kon na nekaj zavrženega in podlega, bomo čez leta podobno gledali na miselnost, ki noče priznati pravic istospolnim.

4 03 2010
rockstar rockstar (11:58) :

˝istospolne zveze (na tak način kot se o njih govori pri nas) so na svetu redkost.˝

A res? :lol:

Prosim, preden začnete pisat bedarije preberite članek ali dva, da bomo vsi vedeli o čem je sploh govora.
http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexuality

4 03 2010
Invictus (11:59) :

Ob tako kočljivih temah ima seveda vsak svoje mnenje, in prav imajo mnogi (tudi, če se med seboj ne strinjajo), vsaj vsak zase.

Gremo po vrsti, malo mešano.

Sem razmeroma strpen heteroseksualec, homoseksualnost me ne moti in se z njo ne obremenjujem. Imam nekaj znancev in kolegov, ki so istospolno usmerjeni in se z njimi povsem dobro zastopim.

Moti me aroganca, napuh, neumnosti – ne glede na to, katerega spola in kakšne spolne usmerjenosti je avtor.

Homoseksualnost zagotovo ni naravna, saj pomeni oviro za obstoj vrste. V naravi homoseksualni pari pač ne morejo imeti potomcev.
Res je, da je Svetovna zdravstvena organizacija iz seznama bolezni homoseksualnost črtala. Res je tudi, da se neplodnost še vedno obravnava kot bolezen in se tudi zdravi. Zakaj bi bilo torej narobe, če za homoseksualnost rečemo, da je bolezenska? Ker je to politično nekorektno? Saj to ne pomeni, da bi bilo treba homoseksualce “zdraviti”. Nobene “bolezni” ni treba zdraviti, če posameznik tega ne želi. Ampak sprenevedati se, da je to povsem normalno in naravno, pa tudi nima nobenega smisla.

Vprašanje administrativnih in pravnih pravic homoseksualnih parov je povsem drugo vprašanje. Vsekakor bi morali biti pravno gledano izenačeni s heteroseksualnimi pari, kar se tiče davkov, dedovanj in podobnih reči. Glede tega sem pripravljen iti s transparentom na cesto, da se jim te pravice zagotovijo.

AMPAK! Imeti otroka ni pravica, ki bi jo lahko dodeljevala država. Kot rečeno, v naravi homoseksualni pari ne morejo imeti otrok in zahtevati, da jim država s pravnimi mehanizmi to omogoči, je nerazumno, nerealno in nenaravno. Glede tega sem prav tako pripravljen iti s transparentom na cesto, tokrat zato, da se to prepreči.

V življenju je že tako, da ne more imeti vsak vsega.

Nov Družinski zakonik najbrž res nujno potrebujemo. “Pravica” istospolnih parov do posvojitve pa nima v njem kaj iskati.

Samo moje mnenje, kot vsako drugo.
Ostanite strpni.
R

4 03 2010
rockstar rockstar (12:02) :

:lol:
proletarec ti ga pa pihneš. misliš, da homoseksualci nismo utrujeni, ko pridemo zvečer domov? pa še nikoli tega nisem uporabila za izgovor, da mi ni treba seksat.

seks je pravzaprav zelo zdrav. tudi o tem so študije. čeprav ne vem kako kvalitetne so glede na to da imamo tisoč in en razlog da nam ni treba…. ^^ :lol:

smešni ste nekateri.

4 03 2010
kalbo (12:02) :

@rockstar: Evo drugi odstavek je še en argument, ki kaže absolutno za dovolitev posvojitve.

4 03 2010
rockstar rockstar (12:07) :

Je res ja. Čeprav je po drugi strani tudi res, da očitno naša družba ni pripravljena na to. Sprašujem se kolk smiselno je silit neke stvari naprej, ne vem če ne bi to imelo negativnih posledic. Lahko se namreč zgodi, da kakšen goreč nasprotnik fizično napade eno izmed istospolnih družin. Tega ne bi privoščila nikomur.

4 03 2010
proletarec (12:12) :

ja,… rockstar,..zdaj sem pa smešen… hvala. Če pa že tolk govoriš o odgovornosti,… pa daj bodi odgovorna do vseh,..tudi nas normalnih. Če ni v ospredju SEKSUALNI ODNOS do tvojega partnerja,…potem pa ne vem zakaj se pa potem deklariraš za lezbijko. Lahko si potem mirno tudi samo “preutrujena” zakonska žena. Hmmm? A sem kje falil? glede na tvoje besede… če sama trdiš , da ni v ospredju SEKS. Kaj pa je potem? Zakaj pa si z istospolnim partnerjem? Zato da izzivaš? Da se greš upornika družbe? Da negiraš sistem in dogovore? No ,..kaj? Valjda je v ospredju SEKS. Pika. Otrok pa s tem nima nobene veze. V tistem trenutku ko pride na svet,..ni več tvoja LAST,..ampak je PRIPADNIK BILOŠKE DRUŽBE,..kar je neipodbitno dejstvo. In ima vso pravico do SVOJEGA BILOŠKEGA RAZVOJA do zrelosti, ko se bo sam odločil, kako se bo v odnosu do družbe obnašal.

4 03 2010
Maži (12:13) :

Ja Rockstar….in to se lohk zgodi najprej tebi..

4 03 2010
kalbo (12:14) :

Ups, drugi odstavek komentarja napisanega ob 11.46 je bil v mojih mislih.

4 03 2010
rockstar rockstar (12:16) :

Pridi, če upaš.

4 03 2010
proletarec (12:17) :

Invictus (11:59) ; Popolnoma se strinjam s teboj. Tako razmislja tudi moja zena in še kdo od mojih znancev. Dosegli smo nestabilno ravnovesje družbe….pustite nas pri miru živet. Imej svoj svet za štirimi stenami….nihče ti ne brani, Nataša,..ampak pusti DRUŽBO pri miru. VSI MI SMO PRIPADNIKI TE DRUŽBE. Nimaš je pravice rušit zaradi svojih lastnih seksualnih vzgibov. Tudi jaz tega ne počnem.

4 03 2010
kalbo (12:17) :

Maži, še nisi bil pri spovedi?

4 03 2010
kalbo (12:22) :

@proletarec: SI mogoče kdaj pomislil na možnost, da pride tvoj sin nekega dne domov in ti predstavi svojega fanta, ali pa hči punco? Kaj boš pa potem s svojimi biološkimi željami po potomstvu?

4 03 2010
cecil (12:31) :

ok, nisi me razumela (nisem dovolj razumljivo napisal).

˝istospolne zveze (na tak način kot se o njih govori pri nas) so na svetu redkost.˝ govorim seveda o posvajanju otrok v istospolne zveze. to je v svetu redkost.

4 03 2010
proletarec (12:31) :

Citiram: rockstar rockstar (12:07) : “Sprašujem se kolk smiselno je silit neke stvari naprej, ne vem če ne bi to imelo negativnih posledic.” …. No končno; Pusti nas pri miru. Iščite uradne poti v okviru razumnih pogojev,..in NE IZZIVAJTE DRUŽBE,…ker se za vljudnim obrazom ljudi okoli vas skriva neizmerno mnogo FRUSTRACIJE, ki jo je prinesla MODERNA GLOBALISTIČNA DRUŽBA. In kdorkoli bo dober za žrtveno jagnje izkalitve besa. Tako kot so to bili Kristjani prev 2000 leti, se lahko to zgodi VAM. Kar se sicer vaša legitimna pravica da se zapletete v spor z družbo. NIMATE PA NOBENE PRAVICE VPLETAT NAS OSTALIH v vašo prepiranje in vojno, ki se bo ob tem izcimila. To ni moja vojna! Tolk imejte odogovornosti in pameti, da vsaj sprevidite in predvidite posledice , ki se lahko ponovijo podobno kot 1936. Ne pozabite….zgodovina se ponavlja. To ni groznja . To je opozorilo. Kot komunista me prekleto briga na katero stran cevi se bom moral postavit. Ne izzivajte besa, ki se plazi po družbi. Nič drugega nočem.

4 03 2010
proletarec (12:35) :

” kalbo (12:22) : ” …. povedal mu bom isto kot tebi. Pravica in dolžnost vsakega živega bitja je NADALJEVANJE LASTNE ŽIVALSKE VRSTE. Vnuka naj prinese,…ostalo me ne briga. …Pardon…me briga..ampak se ne bom šel nesmiselne vojne. Samo vnuka naj prinese…. Nek rodi i stvori..kak ve in zna… Me prav briga. To je vstopnica v družbo.. Drugače je pa ne bi bilo. Tudi tebe ne, Kalbo.

4 03 2010
RaVnoPrAV (12:37) :

Vsak naj živi s kom mu paše in kako mu paše.Vendar tisti, ki ni sposoben dati otroka, njegovo srečo in potrebe predse, ga ni vreden in ga za otrokovo dobro tudi ne more imeti.Tole pregovarjanje, če lahko imajo istospolni partnerji ali ženske same, ker lahko zanosijo in jih lahko same preživljajo, temelji na 110% egoizmu, le teh.
Iz svojih izkušenj lahko trdim, da krušni starš, naj bo še tako razumevajoč/a in ljubezniv/a, je z enim od staršev zaradi njega in ne zaradi otrok.In ko izgubiš enega od staršev se tragedija s tem ne konča, ker se pol začneš s krušnim staršem boriti za naklonjenost preostalega starša.In ko ti še on umre, te zavedanje, da bo po tujcu, prišel še tuj človek in to v prvih 10. letih življenja, spravi čez meje razumnega.Da pa bi prišla k moji mačehi še ženska, pa … sej ne drugega, samo če človek v otroštvu spozna, da nikomur ni mar za njegovo dostojanstvo, ni ravno dober občutek, niti dobra popotnica.
Moja izkušnja je redka in imel se ljubeče starše in krušnega starša, čeprav kratek čas, a prav zato obsojam vse ljudi, ki so živi in niso dali ali ne dajejo svoje otroke in njihovo srečo, potrebe predse in pred svoje potrebe.
Problem celega sveta je, da ima večina ljudi otroke nagonsko kot živali ali pa, ker je ‘in’, ‘ker ga ima ona’, ‘ker hočem naslednika’, ‘ker je že čas’, ker si ga tko želiva’, ker sem sama, pa bi nekaj imela, pa so moški prasci’…

Malokdo pa ima otroka zaradi otroka samega.Malokdo se zaveda, kaj pomenijo, kako škodo povzročajo otroku te zdrahe odraslih, ki še sploh niso dozoreli glede na teme o katerih debatirajo.
Še tukaj med komentarji vidim, da nekdo napiše ‘kaj mu bodo rekli v šoli’..
Verjemite, da vsem otrokom, ki nimajo družine dveh bioloških, ljubečih staršev ni treba niti iz svoje sobe, pa doživljajo v sebi take grozote, ki si jih nekdo, ki jih ni, niti zamisliti ne more.Pa ni treba, da je kdo slab ali pjan ali skurban…Dovolj je, če se zavedaš, da se z nekom boriš za naklonjenost edinega starša, ki ti je ostal, pa čeprav je vse ljubeče in prijazno, nosiš breme s sabo, ki močno vpliva na pogled in sprejemanje življenja.

Saj smo tudi otroci brez staršev uspešni odrsli ljudje, tako kot so verjetno tudi z enim ali od istospolnih ali od kurb in pijancev(ful se govori o pijancih, o kurbah nihče nič ne reče pa so med nami, mamice uradnice, pa te fore, ko mora hčerka spati v kadi, ko pride ‘prijatelj ali dva’, btw…).
Samo to, kar smo morali dati pa skozi v otroštvu za ta, pa ne privoščim niti najhujšemu sovražniku.In ne vem zakaj bi kdo, kakemu otroku kaj takega želel, zato se treba postati skrajni neegoist, postati sočuten in se malo zamisliti.
Še za moped je treba imet izpit…, še za zidarja, kateri nima kaj živega uničiti, morajo tri leta v šolo.Otroka pa lahko ima vsak(?)
To je absurd.
Moje mnenje je, da bi vsak par obvezno moral naprej na par testov in preverjanj, posvetovanj in na šolo vzgoje in opraviti starševski izpit(Žalostno, smešno a zelo resnično potrebno), preden bi imel otroka.

Za vse , ki pa ali zaradi svojih navad, usmerjenj, pogledov, niso sposobni dajati otroku veze dveh ljubečih bioloških staršev, pa …žalim slučaj, ne bo šlo, ni fer do otrok pa basta!!!
Vse to je moje mnenje in sem napisal samo v obrambo otrok in nikogar, res nikogar ne obsojam za njegove poglede, usmerjenost, naravnanost, značaj.. (če kdo hoče naj se ljubi z drevesom, sam da ga ne podre pri tem ;) )…

Ker, če mi je za kaj mar, mi je za tiste, ki ne morajo sami odločati, ki rabijo ljubezen, ki si zaslužijo le najbolje…to so otroci.

Ni sam vaša samozavest, ego in želodček lačen, pa ne samo vaše srce hrepeni po ljubezni.. Verjemite, da od otroka še veliko bolj in tudi veliko bolj poči, če ni pravih bioloških, razumnih, ljubečih staršev.

Ogromno razlogov, da nekdo odrasel pije,se dogira ali ne ceni sebe in ni sposoben imeti razumevajoče veze izhaja prav iz otroštva…

4 03 2010
marš na drini marš na drini (12:41) :

” Iščite uradne poti v okviru razumnih pogojev,..in NE IZZIVAJTE DRUŽBE,”

ja, tako kot kak giordano bruno, a ne? bi se moral malo popraviti in bapisati ne izzivajte ZAOSTALEGA, NEOSVEŠČENEGA dela družbe. ker jaz sem tudi družba, pa me istospolni v svojih zahtevah v ničemer ne izzivajo. pač nimam problema s tem, da si nekdo zase želi pravic, ki bi mu izboljšala življenski standard, še posebej, ker te pravice, ki jih zahtevajo zase v nobenem primeru niti ne kršijo mojih, niti jih ne omejujejo. duševno tako sprevržen in omejen, da bi pa nečemu nasprotoval zgolj zato, ker pač ni v skladu s tem, kar živim sam, pa tudi nisem.

4 03 2010
proletarec (12:44) :

“RaVnoPrAV (12:37) : ” ,…verjamem , da si želel napisati dobro in imel dober namen….ampak te moram spomnit , da je tvoja ideja o preverjanju “zrelosti starševstva” že imela za posledico evtanazijski program 1936. Tega ne moreš naredit. Nimaš pravice se it selekcije v imenu družbe. Ker se v nekem trenutku sam znajdeš na črnem seznamu.

4 03 2010
proletarec (12:49) :

” marš na drini marš na drini (12:41) : ” “ZAOSTALEGA, NEOSVEŠČENEGA dela družbe” ,…. Ta “zaostali del družbe” kot ga ti imenuješ….(pa upam , da ne misliš mene zraven,..ker se tja not ne prištevam) bo nekega dne lahko potrkal tebi na vrata in te odpeljal v noč. Samo ne pričakuj koga v bran…. ker si bil posvarjen. Kar izzivaj. Tisti, ki te bodo odpeljali,..tistih ni tu gor. Tisti ne stegujejo gofljo kot jaz. Samo spijejo kozarec,..repetirajo in pridejo. Napako delaš, da se norčuješ iz tistih, ki bi ti lahko bili v bran. Kar daj,…pljuvaj po vsej družbi ,,,vsepovprek. …Vseeno so tukaj …besni ,..zafrsutrirani ,..potlačeni,… ponižani… ti se pa še norčuješ iz njih. –pametno…ni kaj.

4 03 2010
marš na drini marš na drini (12:52) :

@proletarec.

ja, še posebej če jim bodo tako kot ti dajali potuho.

4 03 2010
proletarec (13:04) :

No,…lepo “marš na drini (12:52) “,… zdaj sem pa polega tega, da sem “pijanec”,..”zaostal”,… in še kaj …. še očitno nacist;…. ha…budalaština prve klase. In to rečeš pravovernemu komunistu,ki se je moral dvignit iz brezna poniževanj… čakaj… da spoznaš prave naciste. Me zanima šele tvoj komentar. Jaz jih poznam. Ne želi si spoznat njihovega pogleda na svet. Boš ugotovil, kolk resnice je v mojem moledovanju po razumnosti.

4 03 2010
phoenix phoenix (13:05) :

@ proletarec: sorry, nic osebnega, ampak tole tvoje opozarjanje na skorajsnjo katastrofo (da ne recem konec sveta / druzbe, ki ga/jo poznamo) pa ze malo spominja na hudo paranojo…

4 03 2010
RaVnoPrAV (13:11) :

proletarec (12:44) :

Vem, težko je v tej družbi vspostaviti sistem, ki bi bil res učinkovit za dosego svojega namena in nebi imel negativnih učinkov in bi ga ljudje tudi dobro sprejeli, a to ne pomeni, da ni nujen in da bi ne imel pozitivnih posledic.
Ko praviš, da bi se lahko mogoče tudi sam znašel na listi.. Itak, da bi se lahko.
Saj morajo ljudje, ki so zaposleni na davčni tudi plačevati davke in prav tako naj bi policist plačal kazen za prekršek, ki ga je storil sam.

Jaz bi sam rad, da se ljudjem na nek načen dopove, da je starševstvo odgovornost, ki ji ni para na svetu in ne modna muha ali želja…
Jaz ne odločam kaj kdo počne in kako naj bo.
Vse kar hočete samo, da se ne proizvaja novih čustvenih revežev.Samo to.

Lep prekrasen dan, pa ne se kregat, radi se imejte.

4 03 2010
doris (13:14) :

Najjasneje je stvari pojasnil INVICTUS(11,59)-prosim,preberite vsi njegovo razmišljanje.Pa še to mi povejte:ali res lahko kakršnakoli država,katerikoli zakon in določba določi in ukaže.kako boste ravnali v odnosu do soljudi?V končni fazi je čisto vseeno,kakšni zakoni ali ljudje so:če resnično hočete delati dobro in v dobrih odnosih živeti,vam bo uspelo ne glede na vse in seveda tudi obratno.

4 03 2010
Ayu (13:18) :

Potemtakem tudi uporaba kontracepcije oz. seks zaradi užitka pri heteroseksualcih ni naraven, pa si upam trditi, da ga večina ljudi prakticira prav zato in ne le zaradi ohranitve vrste. Če bi bila le-ta naš primarni cilj, bi marsikdo dvakrat pomislil, preden bi spočel otroka.
Marsikaj v naravi ni mogoče, pa se nam, ki si to lahko privoščimo, vseeno zdi samoumevno. Najbrž še nihče ni pomislil, da bi na službeno potovanje čez Atlantik odplaval, ker ljudje ne znamo leteti?
Ljudje smo že zdavnaj presegli meje biološko naravnega. Zanimivo, da je to opravičljivo in zaželjeno, dokler nam neposredno koristi, sicer pa je to nemoralno, školdjivo in “igranje boga”.
Ne vem, kako očitno homoseksualci grozijo obstoju moderne družbe, prej obstoju necivilizirane živalske skupnosti. Če vas kaj moti, vam ni treba skozi ključavnico gledati v njihovo spalnico ali brati njihovih blogov. Meni se ne zdi, da bi se pretirano bahali s svojo usmerjenostjo ali ogrožali dobrobit heteroseksualcev.
RaVnoPrAV je lepo napisal/a.

4 03 2010
proletarec (13:22) :

Phoenix;…. če bi malce bolj imela posluh za družbo in ljudi okoli sebe…in zaprla oči ter poslušala NJIHOVE MISLI, bi mi pritrdila. Sicer pa ne govorim o katastrofi,..niti o kncu družbe. Samo pravim, da je vsakokratni ponovni zlom družbe , oziroma “revolucija”,…vedno krvavo dejanje… iz katerega izzide nova družba,…ki pa ni nujno taka, kot so si jo prvotno zamislili tisti v prvih vrstah. Nič drugega. Sicer je pa dovolj se samo vprašat ALI JE REVOLUCIJA 1991 PRINESLA ŽELJENE SADOVE? Če je večinski odgovor NE,..potem pričakuj frustracijo.— Ne misli, da pozivam na revolt,..prav nasprotno…nočem ,da se mene vleče med kri. Pustite nas zmerneže in normalneže na miru. Že dovolj sem prestal. Resnično. Za nikogar več ne grem v ogenj. Zato ne izzivajte DRUŽBE, KAKRŠNAKOLI PAČ JE.

4 03 2010
Brisko (13:27) :

Recimo takšna situacija: Meni sta všeč dve ženski, ki sta za povrhu biseksualki in sta všeč tudi ena drugi. Zakaj mi trije ne smemo registrirat zveze in posvojit otroka?
Ko smo tako liberalni, zakaj bi zdaj radi priviligirali zgolj eno od nekonvencionalnih oblik partnerskih razmerij? Ali dovolimo vse ali ne dovolimo nič, ne pa da pokleknemo pred močnim homoseksualnim lobijem.

4 03 2010
proletarec (13:27) :

Ayu: “Če vas kaj moti, vam ni treba skozi ključavnico gledati v njihovo spalnico ali brati njihovih blogov.”

– ma kdo ti pa gleda v spalnico? ti nosiš svojo posteljo v parlament!
– blog je bil SIOL-ov( http://www.siol.net/),..zato sem ga kliknil…drugače ne berem,..ker me ne briga,.. a prav?

Ampak ,ko ste pa svoje posteljne zadeve zvlekli v parlament in naščuvali ves bes vseh barv med seboj… e to… je pa druga stvar. Od tu naprej smo pa vsi vpleteni.

4 03 2010
Gaj (13:43) :

Rockstar, zame je vprašanje: kam bi si želel otrok biti posvojen v primeru smrti svojih staršev (če bi lahko odločal), v lepo in ljubečo homoseksualno skupnost ali v lepo in ljubečo heteroseksualno skupnost.
Morda tudi vprašanje: kaj je za njega bolje?

Rockstar pravi: “Ko govorimo o posvojitvi govorimo o tem, da lahko moja punca posvoji najinega otroka kateremu sem jaz po tej teoriji biološka mati. ”
To je drugi primer, to je potrebno rešit drugač, skozi regitracijo istospolne zveze. Sa zakaj pa ne bi bila tvoja punca tvoja partnerka?

Pa še to, tako zelo nemogoče pa pri nas ni posvojit otroka, poznam primera, ki sta trajala 2-3 leta, ne več.

4 03 2010
proletarec (13:51) :

“Brisko”,… se popolnoma strinjam s teboj…. ampak ker si očitno mlajši od mene… ti prepuščam mlade bejbe,,..da se ukvarjaš z njimi,..tudi moj delež. Jaz si bom pa vzel pravico “posvojit” kakšno tovarno. Pa smo tam. Bravo. 1991.

4 03 2010
proletarec (14:03) :

“Gaj”;…. načel si zelo pravilno temo,..ki se je hočejo izognit homoseksualci:
- posvajanje znotraj že registrirane zveze, to se naj rešuje vsak primer posamično
- so-odločanje otroka (kdo pa kaj sploh vpraša,..kot da je krompir na tržnici)
- zelo-zelo pomebno posledično vprašanje: REJA, ..poznam družino ki je imela 7 takih otrok,…. ja to je lep financni zalogaj ,..ki ga primakne država tudi iz mojega žepa. In če ta denar gre v NOVO HOMOSEKSUALNO VZGOJO OTROKA,..pardon,.. tukaj je pa razumevanja konec. S tem se pa NE STRINJAM. Pa verjamem , da še kdo drug.

4 03 2010
Gaber (14:14) :

Mama, oče, brat in jaz. Družina. Umrl oče. Mama, brat in jaz. Družina. Umrla mama. Brat in jaz. Družina. Brat, njegova žena, njun otrok in jaz. Družina. Moj otrok, fant, ki bo moj fant, in jaz. Družina. … Am. Pika.

4 03 2010
phoenix phoenix (15:25) :

@ Gaj: tvoj predlog, da se “nase” zadeve resujejo drugace od “vasih” (z namenom v navednicah) je textbook primer diskriminacije na osnovi “posebne osebne okoliscine”, kamor spada tudi spolna usmerjenost… z drugimi besedami: v skladu z ustavo RD spolna usmerjenost nekoga NE SME in NE MORE biti EDINI razlog za to, da se ga v kateremkoli pogledu (pravno) obravnava drugace…

@ proletarec: na temo “nosenja svoje postelje v parlament”… ko bodo ljudje presegli “spolno dimenzijo” homoseksualnosti in bili pripravljeni razumet, da je seks tu sekundarnega pomena… bodo lahko nehali zganjati paniko… sama definicija homoseksualnosti je zgresena… ne gre za to, s kom seksas, ampak koga ljubis… kar je bistvena razlika…

po drugi strani pa to, da ti v svojem zakonu ne seksas (zaradi kakrsnihkoli razlogov ze), ne pomeni, da bi moral tudi preostanek sveta zivet po tvojem “zgledu”…

4 03 2010
phoenix phoenix (15:26) :

oz. pac to, da smatras svoj zakon za “pogodbeno razmerje”…

4 03 2010
proletarec (16:12) :

kar norčuj se , phoenix…. kar daj…. saj sledim in si ustvarjam mnenje.

4 03 2010
proletarec (16:19) :

1) če ne koga ljubiš, ne rabiš to vlačit v parlament in izzivat celo Slovenijo
2) če nekoga ljubiš,..ti NI POTREBEN PAPIR
3) če pa se gre za PAPIR,..je pa očitno v ozadju POGODBA,
…ali pa sem kaj narobe razumel iz tvojih besed?

dobro veva oba, da je zakonsko partnerstvo POGODBA,…pa če ti je všeč ali pa ne. Sicer pa lahko potem kar podpišeš, da se vnaprej ODREKAŠ VSEMU PREMOŽENJU v prid tvoji partnerki (in izostaviš hčerko). No …pa daj…?

4 03 2010
rockstar rockstar (16:20) :

Več komentarjev in mnenj kot preberem, bolj se mi dozdeva, da se vsi prepiramo okrog napačnih stvari. Vam moram biti nekaj jasno. Ko se bo človek odločil imeti otroka ga bo imel – tudi če se 3/4 sveta ne strinja s tem. To je vaš problem, če tega ne sprejemate. MOJ problem ostaja enak – totalno brez pravic sem in še enkrat povem, da gre samo za zakonsko ureditev. Take družine že obstajajo in bodo obstajale še naprej. Poznam ogromno primerov istospolnih družin z otroki in jim gre prav lepo. Dol mi visi, če Franček iz Laznice misli, da so take družine neprimerne.

4 03 2010
proletarec (16:34) :

1) Dol ti ne more viset,..nikakor … nimaš biološke osnove
2) Cela Slovenija ti hoče dopovedat, da vsakega en K briga, kako si posameznik uredi življenje za štirimi stenami, dokler ne krši zakonov
3) Pravice imaš,.. in to dovolj. Kar ti terjaš pa so neke kvazi nerealne pravice za nekoga , ki nima nobene biološke veze s tvojo hčerko. In še to bi se dalo uredit v okviru socialne službe. Ne govori ,da ni res, ker poznam nekoga od tam. Vse se da uredit, če je le situacija razumna. Tudi “prevzem skrbništva”.

Ampak ne…ti terjaš temeljno diskusijo in preoblikovanje smisla družbe,…iz čisto egoističnih vzgibov zadostiti svojemu EGU, ker imaš občutek, da ti družba mora se oddolžit za nekaj , za kar si bila prikrajšana v otroštvo: za spoštovanje.

Ampak spoštovanje se dobi tako,..da se ga NAJPREJ PODELI. Ti ga ne daješ,..Ne meni ,… ne nikomur drugemu izven tvojega kroga notranjih razočaranj. Ne ..ti terjaš , da mi vsi pokleknemo pred teboj,..se pokesamo za neke grehe nekoga drugega in ti damo TVOJ PRAV.

ne,..tako to ne gre.
Sploh se ne gre več niti za tvojo partnerko ,..niti za tvojo hčer. Gre se samo še za tvoj lasten RANJEN PONOS. To je maščevanje nad nami ostalimi, ki s tem nimamo nič,…pa nas vseeno vlačiš v prepir. Jaz se nočem prepirat niti z Janševiki , niti z Belimi ..niti z Plemenitim. Pa na koncu boš dosegla ravno to:
vsi bodo potegnili STARE ZAMERE iz predalov in se sprli na smrt,..zaradi TVOJEGA PONOSA.

sicer pa …še kar daj…. do sedaj nisem imel mnenja o vsem skupaj…ker me ni brigalo…. zdaj si pa mnenje ustvarjam…počasi.

4 03 2010
phoenix phoenix (16:37) :

@ proletarec: jaz se nic ne norcujem… poslusam, kar pravis in poskusam razumet…

in ne, ne gre se za pogodbo, gre za pravico… ki meni kot CLOVEKU ne sme biti odrecena zgolj zato, ker se doloceni ne strinjajo z mojo izbiro zivljenjskega partnerja…

drugace ima pa rockstar prav… ampak ta aspekt se v tej debati tako nonsalantno ignorira, ker pac ni povseci nasprotnikom… da se lahko repencite kolikor hocete, taksne druzine obstajajo in bodo se naprej obstajale… in vsi, ki so vas sedaj polna usta tega, kako vam gre za dobrobit otroka, s tem, ko otrokom v taksnih druzinah odrekate pravice, ste navadni hinavci… (proletarec, to NI letelo direktno nate, govorim nasplosno)

4 03 2010
proletarec (18:07) :

Phoenix,….do sedaj sem vedno imel spoštovanje do homoseksualnih ljudi. Vedno. Ko pa gledam tole dogajanje…. pa sem razočaran. Tudi nad tem, da ne dovoliš mojega komentarja že več kot debelo uro. Torej sem le zadel v polno?

Veš Phoenix,…tudi jaz sem doživljal ponižanja v življenju,.. vseh vrst. Zato sem tembolj občutljiv na to. Ampak sem “prešel” to fazo maščevanja. Razumem, kaj se kuha v tebi in podobnim. Ampak to ni prav. Ni.

To ni več konstruktivno, niti osnovano. Je samo še izzivanje z namenom prenesti lastne frustracije na vse ostale. To se ne dela.
Oba sva si lahko enotna, da obstaja dovolj možnosti ,da se uredijo zadeve znotraj obstoječih pravil. Tudi razumevanja od ljudi je bilo sedaj dovolj. Vsaj večine.
Sedaj ste si pa zapravili še to. Verjemi. Takih (levo sredinskih) ,…kot sem sam,..je bilo največ . Vam v oporo. To ste izgubili ..Definitivno. Iz same brezglave trme in nesposobnosti sprejemat raznolikost ljudi v tej isti družbi.
Padli ste na istem izpitu, ki ste ga očitali drugim.
Boš še videla kakšen domino-efekt bo to potegnilo za seboj. Verjemi.
To je komaj začetek.

4 03 2010
Mojc (19:31) :

Danes prebiram same negativne komentarje. Dejstvo je, da ljubezen premaga vse. In da kup konzervativno mislečih dolgo ne bo mogla vrteti zemlje okrog…

Zanimivo spisano tudi tole http://skrci.me/ertZx

4 03 2010
rockstar rockstar (19:34) :

proletarec, tudi tebi izrekam opozorilo. Ne bodi nesramen, ker te bom enostavno blokirala. Eno je debata, drugo je žaljenje kar vsega in vseh povpreko. Nimaš pravice soditi o meni in mojem otroštvu, ker me ne poznaš. Moj ego ni ranjen in v moji preteklosti se ni zgodilo nič takega zaradi česar zdaj patim in se spravljam na celi svet. Gre za osnovne pravice in pravno ureditev – črno na belem in nič druga. Ko boste razumeli to se lahko pogovarjamo naprej.

4 03 2010
proletarec (19:54) :

No,…pa me blokiraj. Saj to je pa tvoja “pripravljenost na dialog”. Čao. Tolk o “sprejemljivosti” do “drugačnih”.

4 03 2010
proletarec (19:59) :

“osnovne pravice” ????? ma… ej… !!!!! ???????

4 03 2010
rockstar rockstar (20:01) :

Evo, pa si spet zajel strateško pozicijo užaljenca. Otročje. Debata je debata, žaljenje nekoga po nepotrebnem ne spada sem noter. In če ne odobrim komentarja celi debeli dve uri to pomeni, da me pač ni, ker se za razliko od nekaterih posvečam družini ali pa enostavno nimam časa.

4 03 2010
proletarec (20:05) :

jaz pa zraven še vedno trdo delam in ker se čutim vpletenega v stvar,… pač vmes (med delom) poskušam ugotovim nasprotno stališče in si ustvarit mnenje,…ker je pač vsa zadeva dodobra pretresla celo družbo. In se sam (pa verjetno ne samo jaz) želim priti v sebi do odgovora. In zato imam vso pravico vrtat ,…do kosti. Oprosti,..nisem jaz načel teme.

4 03 2010
proletarec (20:07) :

če bi imela ta pravega dedca , bi ta delal za družino, ti pa bi raje počela kaj bolj pametnega v življenju. Magari šla s tvojo “prijateljico” na kavo. Pa bi bila stvar rešena. Evo…. to je tvoj problem. Nisi pripravljena na kompromis. Pa četudi bi imela več svobode in lepote življenja, kot jo imaš sedaj.

4 03 2010
rockstar rockstar (20:15) :

proletarec, get off your cloud. Zadnje opozorilo.

4 03 2010
proletarec (20:20) :

groziš? zakaj? ker sem povedal svoje mnenje? drugačno-misleče?

4 03 2010
phoenix phoenix (20:21) :

@ proletarec: clovek, tvoja percepcija partnerskih odnosoh je tako preziveta, toga, zastarela, da ne recem zaljiva… kaj za hudica je pravi dedec? in ne mi govorit, da resno zagovarjas koncept druzine / druzbe, kjer PRAVI DEDEC dela, PRAVA BABA pa cez dan skrbi za gospodinjstvo, zvecer / ponoci pa za dedca?! c’mon!!! wake up and smell the coffee! saj pa nismo v srednjem veku… tut 50. leta 20. stoletja so ze mimo, ves? in ce tebe to, da s(m)o zenske postale bistveno bolj samostojne, neodvisne, mocne, itd. ogroza v tvoji moskosti, je mogoce cas, da se zazres vase… resno…

in tvoje namigovanje na to, da bi bilo boljse, ce bi se “taksne kot sem jaz” za krinko porocale, potem pa petljale okrog s “prijateljicami” boljse?! kaj pa iskrenost kot temeljna vrednota? ne?

4 03 2010
anna (23:23) :

proletarec, jaz sem hetero in srečno vezana :cool:

4 03 2010
valentina (23:28) :

Sem prebrala prav vse, po dolgem in počez. Najprej povem, da ne vidim nobene bojazni v novem družinskem zakoniku in sem prepričana, da klasična družina ni ogožena in ne bo; da pa ni nikomur v škodo, če so dane določene pravice tudi homoseksualnim parom in njihovim otrokom.
Vendar pa ima proletarec zelo prav, ko trdi, da so nekateri homoseksualci – kot npr. vi ROCKSTAR zelo napadalni, da greste čez mero, da se sklicujete kar na neke osnovne pravice, da posiljujete s svojimi stališči…
O bog, rokstar, saj vi osebno niste tolerantna niti do tistih, ki pojejo. Jih poniževalno imenujete dekline, pa srčno upate, da ne bodo prišle nikamor, pa da tisti v gostilni boljše pojejo, pa …. Ko pa gre za vas in vaš EGO, se vas ne sme poslati v posteljo z moškim (vi pa lahko druge nazaj v salon), ne sme se vam povedati, da si nekdo pač izključno želi biološkega vnuka, da je treba biti v družbi tudi strpen in iskati rešitve skozi dane možnosti itd. Vi bi pa kar zažgala matične urade, pa celo parlament, pa še nekaj oseb! Pri enih temah trdite, da ima vsak pravico do svojega mnenja in tolerirate povsem žaljive komentarje, ko pa se komentira “vašo” temo in pove drugačna stališča, pa je kriterij povsem drugačen. Skrivate se za anonimnostjo, delite ostre in nespoštljive besede in to tudi v drugih temah. zase in svojo drugačnost pa pričakujete popolno razumevanje, ki ga poenostavljate kar v osnovne pravice, ki vam pripadajo.

Imejte rada sebe in ljudi okrog vas. Četudi so v enem delčku drugačni od vas in vam to povedo, so vam v drugih stvareh morda povsem podobni. Vem npr. da kozmetičarka, ki ste jo bombastično napadli zaradi nekaj zapetih pesmi, že od otroštva dalje moralno in družbeno hudo podpira interese homoseksualnih parov in prepričana sem, da si tudi s proletarcem niste tako različni, da ne bi mogli biti dobri sosedje. Pa kaj je narobe, če ena poje in drugi pove, da je izključno naklonjen biološkim potomcem in klasični družini?!

Če boste pri vaši nestrpnosti do takih, kot sva proletarec in jaz (pa me novi DZ sploh ne moti, imam pa podobno čustveno vez do bioloških potomcev kot proletarec, bi pa absolutno zmogla sprejeti morebitno sinovo homoseksualnost) vztrajala, boste prav vi prva in bistvena, ki bo vaši punčki vcepila različnost, prizadetost, občutljivost, zamero do drugih, dvome… Verjemite, taki kot proletarec in njemu podobni vaše punčke ne bodo prizadeli.

5 03 2010
anna (00:06) :

PROLETAREC: še enkrat preberi ta stavek, ki si ga izrekel —> “Jaz hočem in pričakujem da bo moj sin imel svojega otroka”
kršiš osnovne človekove pravice s tem stavkom, kršiš človekovo dostojanstvo in svobodo odločanja ter svobodo čustev in občutenj .
To je grozljivo za slišat. In v tem primeru se lepo pokaže grozljiva, nasilna, prevzetna in egoistična NARAVA človeka.
TI NISI RODIL OTROKA ZASE, DA BOŠ UŽIVAL V KRIMINALNEM DEJANJU: (PRE)OBLIKOVATI GA NA SVOJ! NAČIN; RODIL SI GA, KER SI MU ŽELEL PODARITI ŽIVLJENJE, KER SI MU HOTEL DATI PRILOŽNOST IZKUSITI “RAJ” NA ZEMLJI IN PREDVSEM PRILOŽNOST, DA SE RAZVIJE V NEKAJ, KAR NI PODOBNO NIKOMUR NA TEM SVETU, NITI TEBI.

ampak, ne, tvoja miselnost, tvoje dojemanje sveta in DRUGIH, ne odraža napisanega zgoraj.
STRAŠLJIVO!

Starši (premnogi) vsiljujete otrokom ….kar se le da. Perete jim možgane na 90 stopinj. Da ne bi MISLILI, DELALI drugače IN BILI DRUGAČNI – kakor sami želijo. Ne! To niso potem VAŠI OTROCI. So lastnina…

Rockstar, zelo jasno, logično in lepo si podala odgovor na vse bedastoče zgoraj.
Ampak nestrpneži še vedno tiščijo glavo stran od bistva…ampak KER NE RAZUMEJO, naj ostanejo s to težo v srcu…naj se ne strinjajo reveži nesrečni. Pomisli, koliko gorja več imajo v življenju, ker jih to pesti…ti pa boš sledila svoji poti in boš srečna, zadovoljna.

5 03 2010
proletarec (00:30) :

Saj itak ne bova našla skupnih besed,…kamoli misli. Samo to sem hotel ugotovit. Zame te naj ne skrbi, nisem ogrožen,…moja žena še manj,..niti pod razno ona ne bi menjala svojega položaja,,..recimo s teboj. Pa tudi ne strinja se ne s tvojimi mislimi. Tolk o ženskah. Ne pričakuj solidarnosti s te strani.

Me veseli, da sem našel v sebi odgovore,… hvala za to izkušnjo. Lepo bodi.

Čau.
Moram delat, da omogočim svoji ženki status , ki ji pripada. Z veseljem.

pa-pa
——–
smrt fašizmu
svoboda narodu

5 03 2010
rockstar rockstar (01:11) :

valentina zelo na kratko:
biti odkrit in direkten je eno, nespoštljiv pa drugo. Samo zato ker povem naglas ne pomeni, da sem napadalna. Mogoče ste me narobe razumeli ali pa me sploh niste razumeli. Življenje je polno metafor, prispodob. Od kdaj je sarkazem žaljiv? Ne poznate me, zato me ne poskušajte analizirati in pisati o meni.

In prosim, petje ni tukajšnja tema. Že tako smo se oddaljili od bistva.

5 03 2010
anna (07:26) :

proletarec, lepo, da si tako zvest svoji ženi in kako zaupaš njenemu pogledu na svet.
izdolbi še svojega.
sicer pa, me ne zanima, kaj misli tvoja gospa.
če že tule, javno, nisi mogel odgovorit sebi, čemu take besede in misli, ki sem jih izpostavila in so srž marsičesa…pol pa vsaj odgovori in se sprašuje o tem po tihoma, zvečer, preden zaspiš.

ampak, tak kot si sam trdil zase, pravim: tudi jaz nisem ogrožena.
KDO PA JE od nas, ki smo pošiljali komentarje, OGROŽEN?!

Želim ti čim intenzivnejše ŠIRJENJE ZAVESTI O SEBI IN O TVOJIH SOZEMLJANIH.

Priporočam ti tip vprašanja: a ni fascinantno, kako nas je narava naredila – kaj vse smo zmožni misliti, občutiti in delati?
In pol ne išči odgovora, ker ni smisel takih vprašanj, da iščeš in se trudiš prepričat v nekaj, kar ne boš nikoli dejansko poznal.
Pa ne se zaradi tega počutit nemočnega ali slabotnega ali nevednega.

Rockstar – rock ur life! ;)

5 03 2010
proletarec (10:07) :

Samo za firbec sem šel gor pogledat,..nimam namena danes tu izgubljat časa… imam bolj pametno delo… ladja mora odplut, sicer bo kriza. Ampak vseeno, Anna,..samo si potrdila moje ustvarjeno mnenje. Hvala, da si končno izrekla svoje odkrite misli . Upam, da jih bo PREBRALO ČIMVEČ SLOVENCEV, ki sedaj odločajo o ZAKONU.
Prosim SIOL, da ponovno spravi te tvoje besede na svojo stran. Tvoje misli , pa bom dal prebrat svojim sinovom, da bodo imeli kaj obirat. in se nasmejat.

Pa ti si…. res,…ej,.. ne najdem besed. Vsi prijatelji in sosedi me šimpfajo, da sem preveč liberalen do lastnih otrok. In celo sinova sama mi pravita, da NIHČE OD NJUNIH PRIJATELJEV nima tolk svobode kot onadva. Tolk o tvojem “prav”.
Pojma nimaš o realnosti družbe okoli sebe. Živiš v svojem ilucidnem svetu. In zdaj hočeš mene prepričat ,da se mi blede…. Saj…če bom še dolgo bral tvoje misli,…se mi bo to resl zgodilo. Bolno.

Valentina,… hvala za besede podpore. Kot če bi prebral besede moje žene in še kake prijateljice iz kroga znanstev. Normalne besede. 99.99% žensk.

sf/sn
čao vsem skupaj

5 03 2010
Buba (12:03) :

eni še kar ne razumejo, da če daš pravice tistemu malemu procentu prebivalstva (istospolno usmerjenim), še ne vzameš pravic “normalnim” ljudem. če daš pravice otrokom iz istospolnih partnerskih skupnosti (KI DEJANSKO OBSTAJAJO IN KAR NEKAJ JIH JE!!!) ne vzameš nobenih pravic otrokom, ki živijo v “normalnih” družinah.

to sploh ne bi smel biti predmet debate. a se vi sploh zavedate, da naš zakon že sedaj dovoljuje posvojitev mladoletne osebe po eni osebi, za katero pa ni pomembno, ali je homoseksualno ali heteroseksualno usmerjena? posvojitev po 2 osebah je izjema in je dovoljena le paru – zakoncema ali zunajzakonskima partnerjema – raznospolnima seveda. tako da lahko vsaj teoretično tudi en “peder” posvoji otroka in da pač vzgaja s svojim partnerjem? in potem ta, ki ga je posvojil umre, drugi pa nima ne pravic in ne dolžnosti do otroka??? ali pa da lahko razvezane/ovdovele matere/očetje zaživijo v skupnosti s parnterjem istega spola, v kateero prinesejo otroke? bog ne daj, da se kaj zgodi biološkemu staršu, ker je otrok potem nasilno iztrgan in domačega in njiemu znanega okolja.

to področje je le na pol pravno urejeno. če smo pravna država, moramo zagotoviti VSEM državljanom pravno varnost, ustava govori tudi o tem, da ne smemo pri tem razlikovati glede spolne usmerjenosti…

sploh mi ni jasno, od kod tako zanimanje za to vprašanje, katerega rešitev bo le dala pravice, ki ne bodo omejevale nobenih do sedaj obstoječih pravic, in rešitev tega po naložila dodatne obveznosti “socialnim” staršem. breme preživljanja nepreskrbljenih otrok bi vsaj v določenem delu padlo iz ramen države, saj bo moral tudi socialni staarš poskrbeti za svojega “socialnega” otroka…

nikakor pa ne bo to vplivalo na “tradicionalno” družino. in se zavedam, da vsaj polovica tradicionalnih družin predstavlja primerno okolje za vzgojo otroka, in da so alkoholizem in pa zlorabe deviacija, ki se lahko zgodijo tudi v istospolnih partnerskih skupnostih.

vsi bi morali biti enaki, po pravicah in dolžnostih, ne glede na ostale osebne okoliščine. odtegniti nekomu pravico, da skrbi za otroka zgolj zato, ker ga je narava oblikovala drugače, kot to zapovedujejo tisočletja stare toge druužbene norme, se mi zdi pa naravnost barbarsko.

upam, da bom svoje otroke (ki jih bom spočela/posvojila z moškim) boljše vzgojila, kot je to naredila velika večina slovenskih staršev in da ne bodo sovražno nastrojeni do vsega, kar je drugačno od njih.

5 03 2010
rockstar rockstar (12:10) :

B, ti si balzam :)

5 03 2010
proletarec (12:26) :

Buba,… živiš v totalnih iluzijah sicer pa itak vas več nima smisla prepričevat. Priložnost ste si zapravili.

Malo sledi realnosti:
http://www.siol.net/Slovenija/Novice/2010/03/Vrhovno_sodisce_istospolnima_partnerjema_priznalo_amerisko_sodbo_o_posvojitvi_deklice.aspx?comm=578666&w=1#578666

37. marker105.03.2010 11:38:06

Čez 100.000 prebivalcev Slovenije je nezaposlenih, pri nas pa se vlada ukvarja z namišljenini pravicami skupinice istospolnih. Poden…
—————————-

to je realnost.
sicer pa…kar gonite svojo trmo. bomo videli, kaj bo prineslo leto.
to je samo opomin. pa nič ne grozim. samo pravim, da se bo ljudstvu strgalo. takrat boljše ,da se vsak umakne s poti podivjanega krdela. sprovocirali pa ji boste TUDI VI. In z njimi ne bo “polemiziranja”, tako kot z menoj, ko me lahko nekam pošlješ.
kar smej se. …počakaj,..bomo videli, kdo ima bolj občutek za realnost….

5 03 2010
» Kako se vam že reče? Internetni troli? rockstar (13:12) :

[...] sem pred dnevi objavila zapis na trenutno eno izmed najbolj gorečih tem (Pederastija, perverzija, sodomija) se je spet začelo. Pravilo zares velja. Ko se neka objava izkaže za relativno popularno in [...]

5 03 2010
proletarec (14:24) :

http://www.siol.net/slovenija/lokalne_novice/podravje/2010/03/samomor_obup.aspx?comm=578795&w=1#578795

citat:
2. osat05.03.2010 08:21:04
(+5)

Pahor pa, da se vidi, kako dela, hodi po zdravih podjetjih kot npr. Gorenje, namesto da bi s svojo ekipo reševal propadajoča podjetja, ki so bila ali pokradena ali crkavajo zaradi plačilne nediscipline. Prav išče si nepotrebno delo, da mu ni treba ugrizniti v kislo jabolko. Ne vem, kako je lahko Janšejeva vlada tako lahkotno vladala in zraven še pol leta vodila evropski parlament, od teh levakov pa ničesar. Odločni in energični so samo, ko gre za pravice homoseksualcev – očitno so iz te grupe.
——————————–
konec citata;

In takih mnenj oziroma besnih odzivov bo vedno več. In tako je bilo 1989,… pa so se vsi samo smejali, prepričani,da se itak ne bo nič zgodilo….
Samo,..takrat 1991 smo jo poceni odnesli… tokrat pa je spomin na razočaranje preboleč.
In vi ,..pa ne morete se ustavit na neki razumni točki,…ko se vidi, da so razmere totalno na robu besa…. ne…treba je it čez rob…mar ne?

5 03 2010
Buba (15:15) :

rockstar ;)

proletarec – to je tvoj argumentiran odgovor? kar sem napisala, je v skladu z Ustavo, najvišjim pravnim aktom v naši mali državici, podrejeni ji morajo biti tudi vsi zakoni in podzakonski akti. Ustava je bila spremenjena, s spremembno je prepovedala razlikovanje po spolni usmerjenosti, ustrezno se morajo spremeniti tudi vsi zakoni, ki vsebujejo še to neskladje. to, ali bo KONKRETEN par, ki bo želel na novo posvojiti otroka primeren, pa bodo že povedali ljudje, ki so na tem področju pametnejši od naju, to so psihiatri, psihologi, sociologi in ostali strokovnjaki. za otroke, ki pa so že de facto v drugačnih družinah, pa je potrebno poskrbeti tudi z vidika pravic in dolžnosti njihovih socialnih staršev.

pa še to – 100.000 brezposelnih je še en razlog več, da se to področje uredi! morda je med temi brezposelnimi tudi kakšen biološki starš otroka, za katerega bi lahko poskrbel istospolno usmerjeni socialni starš, pa je otrok odvisen od dobre volje tega starša, ker po zakonu namreč nima pravice ZAHTEVATI preživnine od njega. po drugi strani pa lahko zahteva preživljanje od zunajzakonskega partnerja svojega starša, če je ta drugega spola kot njegov starš… zdaj pa mi – vse predsodke na stran – povej, ali je to pošteno?

5 03 2010
proletarec (15:57) :

Buba,… pa ti res ne poslušaš?
Saj niso važni moji argumenti,…itak. Saj jih ne slišiš.
Samo ti pravim, kaj se bo zgodilo,..ko tak gonite svojo trmo in greste preko vseh razumnih meja z zahtevami.

Ko se bo pa družba zrušla,…potem si pa lahko vse te zakone zatakneš nekam….
Tako kot so si graščaki 1919 lahko zataknili papirje o svojih privilegijih….

Tu jaz sploh nisem bistven. Bistveno je , kaj se bo zgodilo. Ti pa …kakor hočeš.
Papir je samo toliko vreden , kolikor se vpleteni strinjajo z njim. Ko se nehajo strinjat,…. pa boljše da jim ne mahaš z njim pred nosom…

5 03 2010
smoger (16:02) :

http://www.youtube.com/watch#!v=B_HJU2w7Ea4&feature=related

5 03 2010
proletarec (16:49) :

1A :-)

6 03 2010
Polona (23:35) :

Večina itak ni dojela prispevka. Sem šla še sama gledat v SSKJ. Pa sej ne moreš verjet. Pol se pač Jelinčičem in drugim res ne moremo čuditi.

7 03 2010
7 03 2010
rockstar rockstar (11:39) :

Polona, to je itak vedno tak. V objavo lahko napišeš karkoli pa si bo vsak po svoje narobe razložil in ti potem solil pamet. :)

7 03 2010
Buba (20:03) :

proletarec – jaz v novem zakonu pač ne vidim nič slabega – preštudirala sem dovolj primerjalnopravne literature in razmišljanja različnih tako slovenski kot tujih pravnikov, ki se ukvarjajo z družinskim pravom, da mi je z vidika človekovih pravic (tudi otrokovih!!!) jasno, da gre za dobro stvar. če bi uredili še mednarodne posvojitve, bi lahko marsikateri siroti, ki so sedaj obsojene na životarjenje in izkoriščanje s strani multinacionalk, omogočili ččloveka vredno življenje. heteroseksualni pari se za posvojitev žal skoraj vedno odločijo v primeru, ko sta jih mati narava in sodobna biomedicina pri spočetju biološkega otroka pustila na cedilu. se mi pa naravnost gabi, da obstajajo ljudje, ki menijo, da nekdo zaradi svoje spolne usmerjenosti ne more biti primeren vzgojitelj otrokom. velika večina ljudi na žalost še v današnjem času istospolno usmerjenost uvršča v sprevrženosti, in kdor tako razmišlja, mu pač ni pomoči. žalosti pa me, da imamo še danes ZDRAVNIKE (cujklati npr.), ki menijo, da gre za bolezen, ki jo je treba z aktivno psihterapijo zdravit.

v glavnem, sem vedno odprta za dialog in prisluhnem vsakemu mnenju, do sedaj me argumenti, da gre to proti naravi in pobodno, žal niso prepričali.
dve mami sta boljši kot nobena!

8 03 2010
phoenix phoenix (14:33) :

Buba, pa ti si za ozent… ;)

10 03 2010
Buba (11:00) :

phoenix – oh, you flatterer, you! :P

Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !